5 verschillen tussen Tinder en een relatiebemiddelingsbureau

logo tinder

Wie kent Tinder niet? Al heb je het zelf misschien nooit geprobeerd dan heb je er vast wel eens over gehoord. Tinder is een datingapp voor op je telefoon die werkt door middel van swipen. Als je naar links swipet vind je diegene niet aantrekkelijk en wanneer je naar rechts swipet dan wel. Tinder is ontstaan in september 2012 en kent anno 2021 nog vele gebruikers.

1.      Tinder wil niet dat jij de ware liefde vindt

De ideale partner vinden via Tinder is niet meteen de bedoeling. Tinder expert Elisabeth Timmermans zegt hierover in een interview met iCreate: ‘Ze hebben baat bij korte seksuele contacten; dit zorgt dat je

blijft terugkomen’. De zoekcriteria zijn beperkt en het algoritme maakt het je niet te gemakkelijk.

De ideale partner vinden is bij een relatiebemiddelingsbureau juist wél de bedoeling. Korte seksuele contacten aangaan is niet de basis voor het vinden van een langdurige relatie. Daarom is daten via een relatiebemiddelingsbureau niet gebaseerd op seks.

2.      Tinder is gebaseerd op uiterlijk

In de volksmond wordt Tinder ook wel de digitale vleeskeuring genoemd. Mensen zetten er hun mooiste foto’s op om aantrekkelijk gevonden te worden. Daarnaast is een persoonlijke omschrijving niet of nauwelijks aanwezig.

Gelukkig is het bij een relatiebemiddelingsbureau juist andersom. Innerlijk verbindt en uiterlijk trekt aan. Wie ben je? Hoe sta je in het leven? Waar hou je van? Uit wat voor gezin kom je? Antwoorden en

omschrijvingen op dit soort vragen maakt deel uit van je persoonlijke profiel.

3.      Bij Tinder heb je (meestal) meerdere chats tegelijk

Je verveelt je dus je besluit even op Tinder te gaan swipen. Van rechts naar links, en jahoor voordat je het weet heb je een aantal matches. De keuze is reuze, dus met wie ga je praten? Het komt vaker voor dat mensen meerdere ‘lijntjes’ openhouden en daardoor meerdere gesprekken aangaan. Dit wordt waarschijnlijk gedaan omdat je nog zo weinig weet over iemand, om iemand beter te leren kennen zul je daardoor vragen moeten gaan stellen.

Bij een relatiebemiddelingsbureau is dit al voor je gedaan, de matchmakers hebben al nagedacht waarom ze je met iemand matchen. Ook is het belangrijk om een focus te hebben dan met hagel te schieten. Daarom zul je alleen met de juiste singles worden gematcht bij een datingbureau.

4.      De mogelijkheid om een catfish aan te treffen bestaat via Tinder

Sinds kort bestaat de verificatie mogelijk om met een blauw vinkje achter je naam aan te tonen dat jij het echt bent. Maar lang niet alle Tinder leden hebben dit gedaan dus de kans bestaat nog steeds dat een match te mooi blijkt om waar te zijn..

Leden die bij een matchmaking bureau ingeschreven staan zijn uiteraard allemaal echt, ze betalen een bedrag, hebben een uitgebreide intake gehad voordat er gestart wordt. En de meeste bureaus ontmoeten de leden eerst graag persoonlijk. In dit geval is kans op een catfish volledig uitgesloten.


5.       Tinder is gratis of heel goedkoop

Met de gratis versie van Tinder kun je eigenlijk al heel veel. Wil je net dat beetje extra door je afstand en

leeftijd niet weer te geven, dan kun je dat via de Gold (betaalde versie doen) maar waarom zou je? Ook kun je wat meer keuze mogelijkheden instellen en zien wij jou al geliked heeft om het proces te versnellen. De vraag hier is..is goedkoop geen duurkoop? Levert een Tinder Gold abonnement je echt echte liefde op?

Een relatiebemiddelingsbureau is inderdaad prijziger dan Tinder Gold. Maar ga je voor kwantiteit of kwaliteit?