Datingapp Raya, dé  datingapp voor de rich and famous

raya logo

Marbella, Ibiza, Cannes en Mykonos zijn de plekken waar beroemde (single) mensen elkaar in de zomer

ontmoeten. Maar hoe leren ze elkaar kennen? Dit kan door middel van de populaire datingapp Raya. Via deze app komen zakenmensen, artiesten, acteurs en andere hotshots elkaar virtueel tegen. Raya is een exclusieve dating app waar niet iedereen lid van kan worden. Zo telt de wachtlijst van deze app al meer

dan 100000 wachtenden.

Datingapp Raya, wat is het?

Raya lijkt qua gebruik op de bekende dating app Tinder. Echter is het verschil dat iedereen wordt toegelaten op Tinder, maar niet iedereen wordt geaccepteerd op datingapp Raya. Indien je wel wordt toegelaten dan hoor je bij een selectieve minderheid dit in tegenstelling tot apps zoals Badoo, Bumble of Happn.

De acceptatie op de app

Bij Raya wordt je niet zo maar lid, de gemiddelde Nederlander heeft hier weinig kans tot acceptatie. De app bevat veel accounts van beroemdheden en succesvolle mensen. De app is selectief wie zij toelaten tot hun database, eigenlijk is het in dat opzicht vergelijkbaar met Date Society. Maar verschillen wij erin dat we geen app hebben, je niet zelf matcht en wij niet alleen bemiddelen voor de rich and famous. Om geaccepteerd te worden op Raya ga je eerst langs een soort ‘ballotage’ commissie, wie dat precies zijn is onbekend. Ook werd er gesproken van dat er gekeken werd naar je Insta volgers en je social media bereik als pijlers tot toelating. Echter zijn dit geen harde feiten. Wat wel een harde vereiste is, is dat je moet worden uitgenodigd door een bestaand Raya lid.

Klein en selectief

Zoals dat je bij Tinder honderden potentiele matches per dag voorbij kan zien komen, zo zie je bij Raya maar 20 potentiele partners per dag. Ook zie je deze niet alleen in een straal rondom jou maar wereldwijd. Zoals eerder al vermeld is de doelgroep specifiek, dit houdt de datingapp Raya selectief, specifiek en klein.

Het ontstaan van datingapp Raya

Raya betekent Vriend. Dit is vertaald vanuit het Hebreeuws. De oprichter van Raya is Daniel Gendelman. In 2015 is de datingapp in Los Angeles gelanceerd maar een jaar eerder bedacht Gendelman al de datingapp. Hij verbleef namelijk in 2014 in Israel en was bezig met online dating toen hij bedacht om een nieuwe datingapp te ontwikkelen die exclusief toegankelijk zou worden voor ‘een selectief gezelschap’. Dit noemde hij de A-list. Bijvoorbeeld een acteur uit de A-lijst is iemand die aan de top van zijn vakgebied staat. Zo zijn er top sporters, filmsterren, artiesten en zakemensen etc. De intentie van Gendelman voor zijn Raya datingapp is: “Raya is voor gepassioneerde mensen overal ter wereld die iets willen delen met andere leden en dit op een respectvolle manier willen doen”.


Geschreven door Lisette, 33 jaar, single en woont in Amsterdam