12 Feitjes over mannen

man met zonnenbril

Waarom deze feiten zijn onderzocht weten we niet. Misschien moeten we het ook niet al te serieus nemen, maar het is wel leuk om even bij stil te staan. Dit zijn de conclusies van de onderzoeken van de wetenschappers.

1. Dikkere mannen houden het veel langer vol tijdens de seks.

Naarmate het BMI hoger wordt, zouden mannen het langer uithouden in bed. Waar het voor slankere mannen gemiddeld 108 seconde duurt, houden dikkere mannen het meer dan 7 minuten uit.

2. Mannen willen niet perse een skinny vriendin.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen een vrouw met normaal postuur het meest aantrekkelijk vinden. Niet te mager want een vrouw moet er wel gezond uitzien. Dus nergens voor nodig om er uit te willen zien als een super slank topmodel.

3. Mannen, kus je vrouw voor je naar werk gaat!

Het schijnt dat mannen die dit doen, een hoger inkomen hebben. Het is cruciaal dat partners elkaar

kussen. Nog belangrijker dan seks. Mannen die hun vrouw kussen voor ze naar hun werk gaan zouden niet alleen een hoger inkomen hebben, ze zouden ook 5 jaar langer leven. En als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog een 50% minder kans om in bij een auto ongeluk betrokken te raken. Volgens psychologen zit hier wel degelijk een logica achter. Mannen die hun vrouw kussen zijn gezonder en

gelukkiger.

4. Voeding bepaald de vruchtbaatheid van mannen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het zaad positief beinvloed wordt door het eten van: Spinazie, broccoli, aardbeien en sinaasappelen. De laatste drie, door de hoge concentratie vitamine C. Doordat ze veel zink bevatten zijn ook oesters en pompoenpitten aan te raden. In pure chocolade zit arginine, dit is een belangrijk aminozuur voor het zaad. Voor het testosteron wordt weer

granaatappelsap aanbevolen. Dit bevat een aantal goede antioxidanten. Voor een goede dosis omega-3 neem je zalm of sardines. En voor de beweeglijkheid van de zaadjes zijn paranoten weer goed. Door het vocht in het sperma kunnen de cellen beter voortbewegen en overleven. Het is dus ook belangrijk om je vochtbalans op peil te houden en genoeg water te drinken. Wat je bent niet kunt doen als je snelle zwemmers wilt is veel spek of gefrituurd eten eten. Teveel cafeïne werkt niet mee, en alcohol en frisdrank kun je ook beter laten staan.

5. 1 op de 3 Britse mannen van tussen de 35 en 60 jaar is te dik om z'n eigen penis te kunnen zien.

Tijdens een campagne tegen obesitas in 2012, kwamen onderzoekers erachter dat 1 op de 3 britse mannen tussen 35 en 60 jaar oud hun eigen penis niet konden wanneer hij rechtop staat. Hun buik is zo

groot dat hij ervoor hangt. Door het op deze manier te benaderen, maakten de mannen zich toch iets drukker om hun buikvet dan zij normaal gesproken zouden doen. Want iedereen wil toch zijn eigen jongeheer kunnen zien!

6. Dikke mannen plegen minder vaak zelfmoord en zijn gelukkiger dan slanke mannen.

Overgewicht is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Maar mensen die tegen diëten zijn, gebruiken vaak als argument dat diëten eerder tot een depressie leiden dan dat je er een goed

gevoel van krijgt. Meerdere onderzoeken wezen al uit dat slank zijn niet perse gelukkig maakt. Na het bestuderen van de levensstijl van duizenden mensen, bleek dat vooral de dikkere mannen zich het gelukkigst voelen. Daarnaast bleek dat het BMI van mensen die zelfmoord pleegde, vaker aan de lagere kant is.

7. Ook de hormoonbalans van mannen verandert tijdens de zwangerschap.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Michigan, veranderen ook bij mannen de hormonen wanneer de vrouw zwanger is. Gedurende de zwangerschap vermindert het testosteron gehalte. Hoe dit kan weet men niet precies, maar het zou er wel voor kunnen zorgen dat ze zorgzamer en minder agressief worden. Al is hier nog lang niet genoeg over bekend.

8. Mannen moeten minimaal 2 keer per week met elkaar afspreken.

Het zou goed voor de gezondheid zijn wanneer mannen minstens 2 keer per week met vrienden afspreken. Ze zouden zelfs sneller herstellen wanneer ze ziek zijn. Toch blijkt het voor de meeste mannen

nog een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Twee op de vijf getrouwde mannen slaagt er maar in om dit in ieder geval 1 keer per week te doen.

9. Mannen hebben bijna altijd nachtmerries over rampen.

Waar vrouwen vaak nachtmerries hebben over persoonlijke conflicten, de dood of gezondheidsproblemen, dromen mannen eerder over een grote ramp. Bijvoorbeeld over oorlog, een overstroming of een aardbeving.

10. Mannen krijgen graag complimenten.

Mannen krijgen minstens net zo lief van een andere man een compliment als van een vrouw. Door een compliment van een andere man zou hun zelfvertrouwen toenemen ongeacht hun sexuele voorkeur. Al

doen de complimentjes van de vrouwen het zelfvertrouwen ook geen kwaad.

11. Mannen liegen vaker dan vrouwen.

Voor de lancering van de serie Lie to me, werd dit feit onderzocht. Ondanks dat dit nog niet geheel bevestigd is kwam er wel uit het onderzoek dat mannen sneller overgaan tot een leugen. Door kleine leugentjes als zeggen dat alles goed gaat of dat ze iets geen probleem vinden, kwamen de mannen al gauw op 6 leugentjes per dag.

12. Mannen zijn bijna een jaar van hun leven kwijt aan het staren naar vrouwen.

Uit een onderzoek van Kodak bij drieduizend mensen, is gebleken dat mannen snel zijn afgeleid wanneer er een vrouw langs loopt. Volgend dit onderzoek keken de mannen

gemiddeld 43 minuten per dag naar wel 10 verschillende vrouwen. Zo kwamen zij tot de conclusie dat ze in hun hele leven gemiddeld 11 maanden naar een vrouw staren. Andersom kijken vrouwen misschien 20 minuten per dag naar een man.

Geschreven door Maurice, 43 jaar uit Voorburg