7 Date tips voor de dames om relaxt je date in te gaan

Singles op date die plezier maken

Even een blog voor de dames onder ons! Want daten kan nog best een uitdaging zijn! Hoe versier je een man? Hoe maak je van de date een succes? Hoe zorg je dat hij geïnteresseerd in je blijft? Een aantal van de vragen die vrouwen zichzelf stellen.

Het liefst ren je nog even langs de kapper, koop je een nieuwe outfit en als je make-up maar perfect zit. En als je dacht dat dit je grootste zorg was krijg je nog de hele fase na de date. Heb ik niet teveel verteld? Of juist te weinig om indruk te maken? Moet ik wachten tot hij iets stuurt? Vindt hij me leuk en hoe zorg ik dat hij me leuk blijft vinden? En voor de vrouwen die zich dit ook wel eens afvragen, hier een paar tips.

Date tip nummer 1, wat zoek je in een man?

Leer van je ‘fouten’ Voordat je jezelf meteen vol gas in een nieuwe relatie stort, bedenk eerst wat je leuk vond aan deze man en wat niet. Ga jezelf eerst eens lekker oriënteren en uitzoeken wat je precies zoekt in een man. Kom je net uit een relatie, ga dan misschien eerst eens na waarom die relatie eindigde. Zijn er dingen die je absoluut niet meer wilt of ga je iedere keer weer voor de ‘foute’ mannen die eigenlijk

helemaal niet bij je passen? Neem je tijd om te groeien als persoon en te leren van vorige relaties.

Date tip 2, uitzoeken of hij bij je past

Ennn hij laat ineens niks meer horen... Denk je dat je een super date hebt gehad, het lekker aan de praat hebt kunnen houden, de allerleukste kant van jezelf hebt laten zien en ja hoor! Hij is van de aardbodem verdwenen. Maar vergeet dan niet dat je nog aan het verkennen bent. Dat je tijdens dat je een leuke tijd hebt, ook pas aan uitzoeken bent of iemand bij je past of niet. Als hij niks meer laat horen weet je dus dat hij geen interesse meer heeft. Misschien jammer maar we kunnen nou eenmaal niet allemaal verliefd op elkaar worden. Liever dat je er nu achter komt en door naar de volgende!


Date tip 3, wees jezelf!

Relax! Een zelfverzekerde en relaxte vrouw is veel aantrekkelijker dan een vrouw die continue aan haar haren zit te pielen en loopt te stressen. Ben je blij met wie je bent, en durf je dit ook te laten zien? Zo kom je zelfverzekerd over en laat je de ander de echte jij kennen. Voorkom teleurstellingen en ga er gewoon in als een avondje plezier maken. Eerst maar eens kijken of je überhaupt wel bij elkaar past. Zonder verwachtingen kun je elkaar ook geen valse hoop geven.


Date tip 4, date activiteiten

Probeer eens wat nieuws Jij dacht, laten we een filmpje pakken of veilig een drankje doen in dat kroegje op de hoek. Nee hoor, hij stelt voor te gaan mountainbiken, kajakken of hij wil met je uit een vliegtuig springen. Zeg dan niet meteen nee, maar doe eens gek en probeer wat nieuws. Hij zal het sowieso in je waarderen dat je je openstelt en wie weet heb je wel een nieuwe gemeenschappelijke hobby gevonden. Je zelfvertrouwen zal een boost krijgen door uit je comfortzone te stappen en hoe trots kan je dan op jezelf zijn!


Date tip 5, laat de controle los

Don’t be a control freak Ja, we zijn super onafhankelijk dames. En ja, we kunnen het allemaal zelf wel. Maar laat heel even de controle los. Laat hem een gentleman zijn en je stoel aanschuiven. Laat hem betalen als hij wil of je jas aannemen. Hij weet ook wel dat je dat zelf ook kunt maar hij wil je behandelen als een dame. Bedank hem dan gewoon en geniet ervan, het is een blijk van waardering.

Date tip 6, relativeer!

Verwacht niet meteen ‘de ware’ De kans dat jij meteen de ware te pakken hebt is natuurlijk relatief klein. Denk gewoon, ik ga een gezellige avond hebben en een nieuw persoon leren kennen. Misschien hou je er een goede vriend aan over, misschien meer of misschien zie je elkaar nooit meer. Maar zorg dat je niet teveel verwacht en voorkom teleurstellingen. Je hebt niemand nodig en bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, alleen dan kan een man een verrijking van je leven zijn.

Geschreven door Stella, 32 jaar, single en woont in Zaanstreek-Waterland