Lees meer over daten en relaties

Daten in Amsterdam tijdens coronatijd

dag in amsterdam

Voor de singles in 2020 en 2021 is het niet makkelijk om tijdens de coronatijd te daten. We moeten afstand bewaren, horeca en musea zijn gesloten en we voelen ons eenzamer dan ooit. Maar gelukkig ben jij niet de enige! Ook jij wil graag een leuke partner vinden en ja daar gaat daten aan vooraf. Het betekent natuurlijk niet dat je niet kunt daten in Amsterdam in coronatijd. Want hieronder vind je een aantal leuke tips (voor Amsterdam) die momenteel wel mogen uitgevoerd worden! Voor nu zijn alle restaurants, bars, non-essentiële winkels en culturele locaties gesloten. Check voor de laatste update de website van de Rijksoverheid.

Online spelletjes

De (online) winkels kunnen de vraag niet meer aan, er zijn nog nooit zoveel spelletjes en puzzels verkocht. Al speelde je vroeger nooit een spelletje, inmiddels ontkom je er bijna niet aan. Zo vroeg ik aan Emma uit Amsterdam wat haar favoriete dating spel momenteel is. Oja, nog even goed om te vermelden is dat Emma 38 jaar is en sinds drie jaar single en graag creatieve dates verzint. Dit hoeft volgens haar helemaal niet fysiek te zijn, want er bestaan ook veel online spelletjes. Zo kun je bijvoorbeeld Rummikub spelen via de Rummikub app en tegelijkertijd Facetimen. Zo zie je elkaar toch, het is veilig, creatief en je hebt interactie met elkaar! Volgens Lisa een ideale date.


Michel, 30 jaar uit Amsterdam Oost geeft aan dat hij een echte spelletjesfanaat is. Hij speelt het liefst een minigame uit de Bunch app. Volgens hem is het erg lachwekkend en dubbeldaten is ook mogelijk, dus hoe leuk is dat om bijvoorbeeld samen met je huisgenoot of vriend/vriendin te doen? Ook geeft hij de tip om een online escaperoom te proberen. Kijk eens naar ‘de verloren herinnering’. Dit online spel is gemaakt door meerdere escaperoom eigenaren die nu door de coronatijd helaas ook niet geopend. De eigenaren hebben hun handen in een geslagen om jou toch te kunnen verleiden om binnen de tijd de code te kraken.

Date 'to go'

Dates vinden normaal gesproken vaak in de horeca plaats. Je spreekt af in je favoriete kroeg en doet daar meestal een gezellig hapje of drankje. Helaas door corona zit daten in de horeca er nu even niet in. Gelukkig kun je in Amsterdam bijna op elke straathoek wel een lekker glas bier, wijn, glühwein of koffie to go halen. Kies een leuke buurt uit voor een date en hou een soort ‘kroegentocht to go’ wandeling. Stach zit op veel plekken in Amsterdam en heeft heerlijke koffie. En pas op, laat je daar niet verleiden door al het andere lekkers wat je om je

heen ziet. Je begrijpt het al, Stach is één van mijn favoriete koffie to go hotspots in Amsterdam. Heerlijke biertje kun je halen bij Bar Spek, wat trouwens in de zomer ook een perfecte date locatie is, ze hebben een heerlijk terras en je kunt lekker mensen kijken. Laten we hopen dat we snel weer op de terrassen kunnen zitten.

Heb je liever een wijntje dan een biertje? Dan kun je in Amsterdam Oost naar wijnbar Clos, je kunt hier per fles of glas bestellen en meenemen. Voor meer tips in jouw Amsterdamse buurt kijk dan op: www.waarkanikafhalen.nl of www.iamsterdam.com

Wandelen in Amsterdam

Gelukkig beschikt onze hoofdstad over een paar prachtige parken. De meest bekende is natuurlijk het Vondelpark, dit park is maar liefst 2 kilometer lang en 400 meter breed. Je kunt door de knusse paadjes hier bijna verdwalen. Of je nou naar het Oosterpark, Amstelpark, Westerpark of welk park dan ook gaat met je date, zorg dat je een gezellig gesprek met elkaar hebt om elkaar beter te leren kennen. Ga de verbinding aan en maak connectie! Overal in Nederland wordt momenteel veel gewandeld, zeker tijdens eerste dates. Ook wij hebben een aantal leuke wandelroutes (niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland) samengesteld voor onze members.

Dus is het lekker weer, ga lekker met je date slenteren over de grachten, ontdek nieuwe hotspots to go in de Pijp of waan je even in het industriële Amsterdam noord. Kortom een prachtstad met vele date mogelijkheden!

Geschreven door Lisette, ze is 33 jaar, single en woonachtig in Amsterdam