Lockdown-daten: 3 tips voor daten tijdens corona

strandwandeling stelletje

Een originele date verzinnen was vóór de komst van Tante Corona al een uitdaging, maar daten op anderhalve meter maakt al helemaal een uitdaging. Gelukkig is er nog genoeg mogelijk om er ondanks alle maatregelen toch een originele date van te maken!


1. Date tips om samen te doen

Wanneer horeca en cultuur gesloten zijn, blijft er natuurlijk niet veel meer over dan daten in de buitenlucht. Je komt daardoor al gauw uit op het maken van een wandeling, maar het hoeft niet zo eenvoudig of saai te zijn als het misschien klinkt. Zeker voor een eerste date kan een koffie to go of een warme glühwein in combinatie met een wandeling juist perfect zijn.


Wil je een leuke twist geven aan jullie wandeling, dan zijn er op internet genoeg originele (GPS) wandelroutes te vinden langs plekken waar je misschien nog niet eerder bent geweest. En anders bedenk je er gewoon zelf of samen één. Zo kun je bijvoorbeeld langs jullie top 3 van plekken in destad wandelen waar je een bijzondere herinnering aan hebt of waar je een leuk tourguide-achtig feitje bij kunt vertellen – en Google is je beste vriend voor inspiratie. En uiteraard hebben wij ook leuke wandelroute tips voor jullie.


Extra indruk maken op je date? Verras hem of haar door een groot kleed mee te nemen zodat jullie tussen het wandelen door kunnen picknicken of een glas wijn kunnen drinken. Als je warm genoeg bent aangekleed kan dat zelfs in de koudere maanden erg romantisch zijn.


Maar… Nederland blijft Nederland. Dus als je date in het water valt door slecht weer, dan is wellicht bij één van jullie twee thuis afspreken een goed alternatief.


2. Ga iets proeven met je date

Het voordeel van deze pandemie is dat ondernemers creatieve manieren vinden om hun producten of diensten online aan te bieden. Zo zijn er nu tal van (wijn & bier) proeverijen die je kunt bestellen of kun je tips vinden om er zelf één te organiseren.


Samen kokkerellen is ook ontzettend leuk. Maak het extra gezellig door fijne muziek op te zetten en de tafel alvast mooi te dekken. Daag elkaar eventueel uit door iets te maken wat je allebei nog nooit zelf hebt gemaakt of gegeten. Ben je geen keukenprins(es) of loopt je gerecht in de soep? Niets mis met thuis laten bezorgen in deze tijden: als je niet naar het restaurant kunt, dan laat je het restaurant gewoon naar jou toe komen.


3. Speel een leuk spelletje met je date

Deze is eenvoudig: organiseer een spelletjesavond. Dé manier om toch binnenshuis iets te ondernemen, of voor de afwisseling als je alle digitale bioscopen samen al vanaf de bank hebt bezocht.


Niet zo’n spelletjesfan? Misschien is een dating-vragenspel dan een leuk alternatief. Je kunt dit soort spellen online bestellen of klik door naar onze andere blog over originele vragen die je aan de date kunt stellen. Voor de crea-bea’s: deze vragen kun je zelf printen en uitknippen, en ze vervolgens tot briefjes vouwen die je om de beurt uit een bak of kom pakt om te beantwoorden. Een speelse manier om elkaar beter te leren kennen!


Heb jij nog leuke datingtips? Laat het ons weten via info@datesociety.nl of op onze Instagram pagina @date_societyGeschreven door Anouk, en komt uit Utrecht.