Vind ik ooit een partner?

man kijkt verbaasdt

Ben ik wel gemaakt voor een relatie?

Overal waar je kijkt zie je stelletjes. Op tv, in je vriendenkring en niet te vergeten aan de kersttafel, waar je ook liever niet ieder jaar weer alleen aan komt zetten. Vrienden en familie die met de beste bedoelingen telkens weer vragen hoe het nou kan dat zo’n leuke meid als jij, of zo’n lieve man als jij nog niemand hebt gevonden. Lief hoor, maar vrolijk word je er niet van. Het kan je zelfs een beetje onzeker maken, want had ik op deze leeftijd al een partner moeten hebben? Heb ik de boot gemist? Ben ik wel gemaakt voor een relatie? Bestaat er nog wel iemand voor mij? Maar jongens, het is 2021, tijden veranderen en er is helemaal niks raars aan om single te zijn. Er zijn momenteel zelfs rond de drie miljoen singles in Nederland. Je hoeft helemaal niet zielig of wanhopig te zijn als single, je geeft jezelf juist de ruimte voor zelfontwikkeling en kansen die je anders misschien net gepakt had. Daarnaast zou je meer sporten, een betere band met vrienden en familie, minder stress en een betere nachtrust hebben. Toch komt voor de meeste van ons vaak wel een moment waarop we klaar zijn om te settelen. En dan komt de vraag, ga ik wel een partner vinden?

Tijd voor actie

Uitzoeken waar je echt gelukkig van wordt, wat zijn je passies en wat is belangrijk voor jou. Pak die hobby weer op, ga lezen of ga erop uit. Twijfelen of afwachten gaat je niet verder helpen dus zorg ervoor dat je doelen voor jezelf stelt en dat je lekker in je vel zit. Als je weet wat je wilt is het een stuk makkelijker zoeken. Probeer te voorkomen dat de gedachte dat je iemand nodig hebt om gelukkig te zijn de overhand neemt. Zo leg je onbewust een veel te zware lading op de toekomstige ontmoetingen. Want je weet wat ze zeggen.. Je moet eerst gelukkig zijn met jezelf, voordat een ander jou gelukkig kan maken. Daarnaast zou je veel te hoge verwachtingen gaan scheppen, waardoor het voor jezelf ook alleen maar moeilijker wordt om iemand te vinden die daaraan voldoet. Zodra jij happy bent met jezelf en beseft dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, is er plaats voor die ene persoon die jouw leven nog net een stukje leuker maakt. Zo staan er leuke singles op Datingsite XL


Stappenplan

Stap 1: Be Happy

Als je gelukkig bent, ben je leuker voor anderen, liefdevoller, energieker en heb je niks nodig van een ander. En onafhankelijk zijn is aantrekkelijk.


Stap 2: Wees jezelf

Ondanks dat ze zeggen, opposites attract, is iedere relatie gebaseerd op gemeenschappelijke interesses of achtergronden. Doe je je anders voor dan je bent, dan zul je ook mensen aantrekken die niet bij je passen. Spreek gerust je meningen en voorkeuren uit, alleen dan kun je met elkaar op 1 lijn komen. Je bent wie je bent, en je bent perfect hoe je bent!


Stap 3: Wees zelfverzekerd

Op ieder potje past een dekseltje. Iedereen verdient het om een partner te vinden. Dus denk niet minder van jezelf en wees zelfverzekerd. Sommige mensen lopen toevallig zo tegen de ware aan maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar dat geeft niks, ook jij bent het meer dan waard, je bent leuk! Dus doe de dingen die je moet doen voor een relatie en denk positief.


Stap 4: Ga erop uit

Je kunt wel thuis op de bank gaan zitten wachten tot Mr. of Mrs. right bij je aanbelt, maar dat gaat natuurlijk niet werken. Dus what to do? Ga erop uit, praat met mensen, zie andere mensen en bezoek plekken waar mensen zoals jij graag komen. Ga niet op jacht maar ga jezelf lekker vermaken. Flirt erop los en sta open voor gekke situaties. Relaties ontstaan namelijk ook op de gekste manieren.


Stap 5: Daten maar!

Heb je je ingeschreven bij een datingbureau, iemand ontmoet via een app of misschien wel tegen het lijf gelopen in het wild, dan kun je gaan daten. Door snel te daten weet je meteen of jullie een match zijn of niet. Zo niet, next! Vind je het wel een leuke date, toon dan interesse in de ander door vragen te stellen en op zoek te gaan naar gemeenschappelijke interesses.


Geschreven door Jan, 62 jaar, en komt uit Breda en is actief op 50-dating.nl