Waarom ik klaar was met Tinder, Bumble en Happn..

vrouw die middelvinger opsteekt

Wat er zo ideaal aan leek aan datingapps

Tinder bestaat pas sinds 2012, en nu al komt het onze neus uit. Hoe kan dat? Wat misschien zo leuk was bedacht, lekker swipen door honderden gezichten, zelf bepalen hoe ver je voor een date wil reizen, val je op jong of val je op ouder? Alles is zelf in te stellen dus kom maar op met die perfecte matches.

Waar het mis ging met het online daten

En die matches kwamen er ook wel maar liepen ook altijd weer uit in een teleurstelling. Tuurlijk kun je met verschillende intenties op zo'n datingapp zitten. De een komt net uit een relatie en wil afleiding of gewoon even checken hoe hij of zij in de markt ligt. De ander vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en ziet wel waar het schip strandt. En dan heb je nog de groep die wel toe is aan een serieuze relatie en op date gaat met het doel te kijken waar het heen gaat. 

Wacht, je vergeet een groep..

De grap is, dat ik toevallig steeds de mannen uit de categorie ‘iets dat niet bindend is’ of ‘wat doe je vanavond’ of ‘stuur eens een spannende foto’ tegen kwam. Dan zou je kunnen zeggen, je liked de verkeerde mannen. Maar je vindt leuk wat je leuk vindt toch? Ik kan toch ook niet ruiken of iemand een nette jongen is met manieren en respect voor vrouwen? Tuurlijk zaten er ook wel andere matches tussen waarbij er niet meteen op seks werd aangestuurd. Deze gesprekken liepen alleen ook op niks uit. Is het dan te veel gevraagd om gewoon een beetje interesse te tonen? Een vraag terug te stellen? Of om mij ook gewoon te leren kennen?

Snelle wereld

Begrijpelijk met zo’n groot aanbod dat er voor iedereen meerdere potentiële ‘dates’ tussen zitten. Dat je meer dan één match hebt en meer dan één gesprek hebt lopen. Maar is het dan zo, dat door het grote aanbod niet de aandacht bij een gesprek gehouden kan worden? Of willen we gewoon geen moeite meer doen? Ik geef toe dat ik er ook geen kracht meer voor had na een poosje om weer van vooraf aan te beginnen met vragen als waar woon je? Waar ben je naar opzoek? Wat doe je in het dagelijks leven? Zelfs wanneer ik tijd had gestoken in een originele openingszin waardoor er wel een leuk gesprek op gang kwam, bloedde dit dood. 

Twijfel en onzekerheid

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit heb gedacht dat het aan mij lag. Dat niet iedereen je match kan zijn is duidelijk. Maar als het keer op keer weer uitloopt op een teleurstelling denk je toch ook, ben ik nou zo boring, oninteressant, te hard of direct of simpelweg niet knap genoeg? Gelukkig heb ik die gedachte laten varen want als je iemand nog niet eens ontmoet heeft in ‘reallife’ kan hij hier ook niet over oordelen. Laten we het gewoon houden op dat het te makkelijk gaat en te veel aanbod is. En dat mannen en vrouwen die juist opzoek zijn naar alleen een beetje ‘fun’, deze platformen hebben gebombardeerd tot hun online club/cafe. Ik sluit het niet uit dat een succesverhaal nog mogelijk is via een datingapp, maar voor mij was deze ervaring genoeg reden om me ook eens in te schrijven bij een datingbureau die ik heb gevonden via Google of dating websites.

Een spannend moment, maar so far so good 🙂

Geschreven door Stella 32, single, komt uit Zaanstreek-Waterland

Tip: www.datingsite-hogeropgeleiden.nl