Wetenschap & de liefde

wetenschap en liefde

Date Society heeft onderzoek gedaan naar liefde en zo interessante informatie gevonden van een aantal

liefdesexperts. Want de liefde van ons leven vinden, dat willen we toch allemaal? Uiteindelijk willen we allemaal een leuke partner. Hierbij de belangrijkste tips van de experts.


Open staan voor elkaar

Wat vind jij een fijne manier van daten? Wat zijn je behoeftes? Ga niet met hagel schieten op zoek naar die ene leuke, dit kost veel tijd en energie. Probeer je te richten op dingen die je leuk vindt om te doen.

Sluit jezelf niet af, maar sta open om verbinding te maken.


Wat vind je leuk om te doen op een eerste date?

Gemeenschappelijke interesses zijn ontzettend belangrijk. Kijk voordat je gaat daten eens naar wat jouw mogelijke partner interessant vindt, wat zijn hobby’s? Zit er iets tussen wat jullie kunnen doen op een eerste date? Volgens Dr. Joy Harden Bradford, eigenaar en psycholoog van Therapy for Black Girls is het belangrijk om je liefde te vinden en tergelijkertijd het hebben van plezier. Dus hou dat in je achterhoofd voor het bedenken van een leuke date.


Wie ben ik voor een partner?

Zoek je een partner? ‘Dan moet hij of zij ervoor zorgen dat je weet wie je bent, je moet van jezelf weten wat je goede en minder goede eigenschappen zijn. Waar ben je goed in? Wat is jouw kwaliteit? En zorg dat je dit kunt vertellen’. Zegt Anne Beverly, medewerker bij Bluebird Counceling Center. Goede communicatie is belangrijk met je partner, bespreek met elkaar je verwachtingen.


Niet te kieskeurig zijn voor een mogelijke partner

Mannen met een enorm ego zijn eikels, ze kunnen nog zo romantisch zijn met bloemen geven, etentjes initiëren etc maar in the end ruimen ze bijvoorbeeld hun sokken nooit op. Zo kan Floris uit Leiden wel zijn sokken keurig opruimen maar heeft hij een klein hartje. Maakt het dan nog uit dat hij dat hij niet in een tv reclame past? En wie ben je zelf? Ben je zelf een catwalk model? Wees kritisch en leer echt iemand kennen. Uiteraard is bovenstaand een overdreven voorbeeld.


Wat is jullie toekomst visie?

Ken jij de ‘Attachment Theory’? Volgens Anne is dit een theorie over attachment stijlen die in drie types worden opgedeeld, dit zijn vermijdend gedrag, zekerheid en angst. Als je zoekt naar een partner dan is het belangrijk dat hij of zij je zekerheid kan geven, dus niet iemand die meer open staat voor bijvoorbeeld one night stands. Maar echt een partner die een toekomst met jou voor ogen heeft. Maar kijk uit, loop ook niet te hard van stapel en ga niet overdrijven.


Vertrouw op je gevoel

Uiteindelijk kan je alle tips en tricks volgen om de ware liefde te vinden, maar als je het hebt gevonden weet je pas of het echte liefde is. Vertrouw op jouw gevoel en kies degene waar jij blij van wordt en mee kan lachen. Dan is het toch al ware liefde.